Vecka 27 | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Vecka 27

En lite mer personlig veckobild. Ska försöka ha en bild med magen istället för de tråkigt veckobilderna som varit tidigare. Nu syns ju magen mer också och jag känner mig gravid och inte bara tjock. 
Barnets utveckling: 

Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu mellan naveln och revbensbågen. Fostret väger knappt ett kilo, och kan vara omkring 37 centimeter långt. Vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår, medan andra inte har något hår alls när de föds.Det finns ännu gott om plats för fostret att röra sig på. Många foster är mer vakna på kvällen, då kan det sparka mer i magen. När fostret rör sig tränar det upp sin fysik för att bli starkare i kroppen.Många barn skulle överleva nu om de skulle födas för tidigt. Tarmarna har mognat och skulle klara av att ta emot modersmjölk. Men fortfarande är barnet skört och skulle behöva mycket vård för att kunna överleva utanför livmodern. Varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad för barnets mognad. Lungorna har utvecklats mycket, men lungblåsorna behöver ännu mer tid för att utvecklas fullt ut.

I Mammakroppen: 

En del gravida kan få bristningar, så kallade strior, på mage och lår. Det är också vanligt att huden på magen kliar. Det är hormonerna som påverkar huden. Klåda kan också bero på vätskebrist. Ibland kan klåda orsakas av förhöjda levervärden. Då kliar det ofta på handflator och fotsulor. Om du får klåda är det viktigt att berätta om det för barnmorskan så att hen får utreda och eventuellt sätta in behandling.

Mina tankar: 

Alltså, jag vet inte hur jag skulle beskriva det, men nu börjar jag verkligen att känna mig gravid.Innan har jag mest bara känt mig tjock, nu är det verkligen att jag känner att det är en bebis som trycker runt i magen på mig. Jag börjar också tycka att jag inte bara ser tjock ut, utan faktiskt ser gravid ut. Jag har ju innan sagt att jag har haft sjuka komplex över min mage sedan tonåren men nu känns det mer okej.

Annars mår jag ganska bra och har mest lite ont i ryggen och halsbränna. Just nu känner jag inte för att klaga över att jag har små krämpor, det finns andra som har mycket värre än vad jag har det. Jag märker nu att ha gjort en stor magoperation med ett ärr över hela magen faktiskt påverkar graviditeten lite. Dels så fick vi  höra på ultraljudet att det är lite tuffare att se “in” då det finns ärrvävnad mellan, men också nu när jag växer så stramar det åt ganska mycket på vissa ställen

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats