Vecka 25 | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Vecka 25

Barnets utveckling: Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig. Fostrets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen när det sover eller är vaket och liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner. Fostret kan känna igen röster och ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Många foster rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

I Mammakroppen: 

Olika gravida har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick större mage för länge sen. En del magar är nästan helt runda medan andra har mer putmage.

Från och med nu är det viktigt att känna fosterrörelser varje dag. Det är bra att lära känna barnets dygnsrytm och vara extra observant på om barnet rör sig mer sällan än vanligt. Om barnets rörelser avtar ska du kontakta barnmorskan eller förlossningsavdelningen.

Barnet kan trycka mot urinblåsan vilket gör att många måste kissa oftare än vanligt. En del gravida börjar även få kramp i benen. Läs mer om vanliga graviditetsbesvär.

Mina tankar: 

Ta i trä så börjar mitt illamående försvinna igen och jag kan nästan äta som en vanlig person. Jag är fortfarande jättetrött, idag sov jag först 8 h, var vaken i 40 minuter och sedan så sov jag i nästan 4 timmar till innan jag stack till skolan. Men det får funka så länge det går.  Han är mer livlig i magen och jag känner han både utanpå och innanför magen väldigt tydligt nu.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats