Vecka 13 | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Vecka 13

Äntligen en ny vecka. Bästa veckan hittills. illamåendet har släppt på morgonen, men har mått lite illamående på kvällen.
Bebisen: Bebisen är 6,5 – 7,8 cm långt från huvud till stjärten och väger v:a 15-20 g. Halsen är färdigutbildad och bebisen är tillräckligt stark för att kunna röra på huvudet. Forskning visar att bebisen börjar uppfatta ljud nu. Öronen är färdigutvecklade i vecka 24, men man tror att fostret hör med hjälp av vibrationer från huden.
Mamma: Livmodern är lika stor som en grapefrukt och vissa kan känna en del av livmodern precis ovanför sitt blygben. En del mår illa under hela sin graviditet, medan andra har det upphört helt för nu. Livmorden växer i en jämn och märkbar takt. Risen för missfall har minskat med 65% när man har gått in i vecka 13. Tarmarna rör sig saktare, vilket gör att man kan känna sig förstoppad. Man kan äta en kiwi varje morgon för att “smörja” tarmarna, även dricka mycket och röra på sig hjälper.
Mina tankar: Jag mår mycket bättre än innan, mest flytten som är jobbigt nu. Är trött hela tiden, men illamåendet är borta iaf. Magen ser ut som jag svalt en boll just nu, den blev “hård” över en natt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats