Vecka 12 och massa tack <3 | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Vecka 12 och massa tack <3

Idag gick vi in i vecka 12! Och jag måste börja med att säga tack till alla som grattat oss! Vi är som ni förstår väldigt lyckliga över att det äntligen är vår tur efter allt som har hänt innan. För mig var det även skönt att äntligen kunna prata fritt och öppna bloggen som varit mitt hemliga projekt i ett par månader.
Bebisen: Är nu c:a 6 cm och vägen 9-13g. Det ser mer eller mindre ut som ett människobarn. Huvudformen är rundare, skelettet blir hårdare och fingrarna och tår har delat på sig. Barnet rör sig allt mer i livmordern, kan le, rynka på pannan och suga på tummen. Barnet kan även svälja fostervatten nu. Matsmältningssystemet klarar att tillgodogöra sig socker och navelsträngen transporterar näring och avfallsprodukter mellan moderkakan och barnet. Allt som jag dricker och äter går nu vidare till barnet via moderkakan.
Mamma: För många avtar illamåendet nu. Den ökade blodmängden och hormonet oxytocin kan göra att huden ser bättre och slätare ut. Många kvinnor får också tjockare och blankare hår under graviditeten.
De flesta har gått upp 1-5 kg, men om man haft mycket illamående så kan man har gått ner i vikt.
Mina tankar: Jag hoppas att mitt illamående går över snart. Jag har mått illa så jag har haft svårt att äta, vilket har gjort att jag har gått ner 1,5 kg i vikt istället för att gå upp något. Detta har även gjort att det blir mycket enformig mat. Jordgubbar är det som funkar just nu.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats