Vecka 11 | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Vecka 11

Shit vad tiden går. Vi har nu vetat att vi ska bli föräldar i vaddå, 8 veckor. Sjukt. Två månader. För 4-5 veckor sedan fick de blivande mor och farföräldrarna reda på det. Alltså, tiden bara rullar iväg.
Bebisen: Nu är bebisen en bebis och inte ett embryot. Embryot är 9 veckor gammalt. Den är c:a 4,5-6cm från huvud till stjärt. Könsorganen utvecklas nu, men det inte att se vilket kön på ett ultraljud ännu.
Alla viktiga organ har nu bildats. I slutet av denna veckan är bebisen c:a dubbelt så långt som förra veckan och huvudet är hälften så stort som resten av kroppen. Öronen fortsätter att utvecklas. Barnet kan nu gäspa, suga och svälja. Små finesser som hårstrån och naglar börjar att utvecklas.
Mamma: Den ökade blodvolymen gör att händer och fötter kan kännas värmare. Ökningen av blodvolymen ger en snabbare plus och man kan få hjärtklappning, vilket är helt ofarligt.
Man kan vara törstigare än vanligt, vilket är normalt. Man har oftast gått upp ett par kilon nu och man går ofta på toaletten.
Hur jag mår: Jag mår fortfarande illa. Har svårt att äta och väldigt få saker går ner. Jag har som tur är inte kräkt, men det kan vara för att jag “vägrar” kräka också, har en liten kräkfobi. Efter att jag började må illa av min aloe vera dryck förra veckan, så har jag inte kunnat dricka den, utan dricker mer vitamin well och is te.
Har tusen frågor i huvdet, men saker som ändå inte är “viktiga”, utan mer “vart ska vi bo” “vilket tema ska vi ha i barnrummet” “vart hittar man olika teman” “Mumin eller Elsa Beskow”. Väldigt existensiella frågor just nu. Tittar även på olika bebisgrejer. Det kommer komma upp en lista över saker som “bebisen” (läs mamman som har ett fruktansvärt kontrollbehov över vad bebisen ska ha på sig eller ha på sitt rum) önskar sig.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats