Vecka 10 | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Vecka 10

Bebisen: Embryot är mellan 3-4 cm från huvud och stjärt.  Det är en mycket intensiv utveckling av nervcellerna som sker just nu. 20 små tandanlag har bildats i tandköttet. Handlederna och vrister har bildats och man kan ana små fingrar och tår nu. Där är c:a 100 ml fostervatten inne i den hinnsäck som det blivande barnet befinner sig i. Fostervatten finns för att barnet ska kunna röra sig och träna armarna och benen.
Mamma: Livmodern är lika stor som en apelsin i storlek just nu, men ligger fortfarande dold bakom bäckenet. Man kan lätt bli upprörd och irriterad över saker som man i vanliga fall inte skulle bry sin om beror på graviditetshormonerna. Även oro över graviditeten och moderskapen kan göra att humöret varierar ännu mer. Man kan bli väldigt trött på kvällen och gå och lägga sig tidigare än vanligt.
Hur jag mår: Illamåendet sitter fortfarande i. Kyckling är det enda protient som fungerar, även lite basturökt emilskinka funkar som pålägg på mackor.
Jag börjar känna mig obekväm i mina vanliga kläder så vi var uppe i Ullared i söndags för att handla lite gravidkläder till mig. Sjukt besviken på utbudet, men vi fick hem ett par plagg till mig iaf. Och en gravidkudde, som jag förövrigt älskar.
Hade en fruktansvärd migrän i 8+6, så hela den dagen sov jag bort.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats