Och så var det det där med namn | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Och så var det det där med namn

När jag blev gravid var jag helt säker på att det var en tös som gömde sig i magen, så det föll sig väldigt naturligt att när vi pratade om namn så var det nästan bara tjejnamn som jag tog upp. Jag har alltid velat ha ovanliga namn, han kommer ju ha något av Sveriges vanligaste efternamn, så jag tycker att förnamnet ska vara ovanligt (läs inte finnas på topp 100 listan). 
På tjejnamn listan hade jag ändå ganska vanliga namn, så som Elsa, Clara och Agnes, men även Malva, Liv och Mathilde.
Vi hade pratat innan om Alfons som kill-namn, men efter att jag hade jobbat lite på dagis i sommar så kändes inte Alfons rätt längre. Jag ville som sagt ha ett ovanligt namn, helst ett namn som skulle funka över allt, men inte helt urspaceat namn.
 Jag har däremot ett namn som jag älskar, men som P verkligen inte håller med om. Nej, jag tänker inte skriva vilket det är (även om de flesta redan vet det) för om jag lyckas få igenom det så vill jag skriva det när han heter det. 
Nu vill jag ha lite tips om namn som inte är jätte vanliga. Eller tips på hur man övertalar sin partner på att namnet som jag tycker är det bästa namnet för barnet 😉
De enda kravet jag har är att det inte är ett namn som lika gärna kunde varit ett smeknamn, som Danny, Johnny eller liknade. Och att det inte finns med på topp 100 listan.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats