Och det minnet är allt som finns kvar | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Och det minnet är allt som finns kvar

 Jag vet inte vad jag ska skriva. Tankarna är ganska nollställda. Funderar på hur länge jag har varit sjuk egentligen. Hur länge den jäveln i magen har varit där. Antagligen rätt länge. 79 sjukdagar hade jag fram till min sjukskrivning. På ett år. Det är nästan tre månader.
Hur kan ingen ha reagerat tidigare, varför har ingen lyssnat när jag känt att något var fel. Upprepade magsjukor, kräkningar och illamående, nästan kroniskt illamående.
Varför har inte vården tagit mig på allvar när jag varit där? Eller ringt ner och sagt att jag kräkt igen och behöver ha ett intyg hemskickat.
Jag har nu varit sjuk i två månader, i sträck. Väldigt få personer har mött mig ute, ett få personer har varit här och hälsat på. Jag sitter mest i sängen, stirrar in i ipaden eller i väggen. Caspian ligger nära, oftast längs ryggen.
Att veta att man inte kommer veta när jag kommer bli tillfälligt sämre, gör att jag inte vill lämna lägenheten längre tid. Vill inte längre åka iväg på helgen, känner att jag inte kan riskera att inte kunna gå på toaletten precis när jag behöver.
Min nya kamera är nästan oanvänd, en konsert i ett tidigt skede av min sjukdomstid, och ett bröllop, min första riktiga bröllopsfotografering.
Annars har har den inte knäppt av många bilder.
Gidlunds bok tog mamma med sig hem i fredags, för att jag inte ska läsa den nu. Det kan jag göra efter. Efter operation, efter min sjukdom har försvunnit.
Men Krisitan är lite som en stöttepelare, jag kände det på mig att det inte var något normalt, och det är lite tack vare han.
Kristian dog två dagar innan jag fick reda på att jag har en tumör i min tjocktarm. Sedan dess har jag blivit stucken i mina svårstuckna armar ett tiotal gånger, blodprover som tas, röntgen som är gjord. För att veta var den sitter, hur stor den är.
Nu har jag varit sjukskriven i en månad. Mitt liv har varit en dimma i två månader. Jag kommer inte längre ihåg så mycket, kanske för att det inte händer så mycket. Allting kretsar kring att vara sjuk. Ta medicin, tar näringstillskott så jag inte går ner mer.
Dagen låt; Mando Diao – strövtåg i hembygden, demoversion.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats