Mina gravidmage | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Mina gravidmage

Detta kommer nog bli ett inlägg som jag kommer ha svårt att publicera, för samtidigt som jag vill skrika ut i luften att min mage är inte till för allmänheten bara för det växer en annan människa i den, så vill jag inte att någon ska bli sårad.
I granska många år har jag haft extra kilon som jag släpat på. Jag har aldrig varit den smala tjejen, oftare så har jag varit bland de största på fester, inte kunnat handla särskilt mycket i de populära affärerna och så länge jag kan minnas har jag haft komplex över min mage.
När jag blev gravid så blev det lite mer skräckblandad förtjusning, jag blev såklart överlycklig över att där var en liten kalaspuff i magen, men samtidigt så var det två saker som jag blev “rädd” för.
1) Missfall. VARJE gång jag gick på toa var jag livrädd över att det skulle komma blod på pappert och det lilla livet skulle ryckas ifrån oss. Så fram till vecka 12 och den “magiska gränsen” så var det som att jag höll andan och nästan inte ville gå på toa, för jag var rädd för att det skulle “ta slut”.
2) Att min mage nu skulle bli något som allmänheten nu skulle tycka var okej att ta på. Tänk er själva, den kroppsdelen som ni har mest komplex för, den är samma kroppsdel som nu skulle växa. I den kommer det växa en bebis, vilket automatiskt blir en kroppsdel som folk tror kommer vara “okej” att ta på. Jag förstår att man inte vill något illa, men samtidigt så blir det väldigt jobbigt för mig.  Tänk om det hade handlat om er rumpa, lår eller bröst, att folk kommer fram och tar er på ert “känsliga” ställe. Den enda skillanden är att mitt känsliga ställe är samma ställe som det nu växer en bebis i.
Så det jag egentligen vill säga är, snälla, sålänge jag inte säger att det är okej att känna på magen, så gör inte det heller. Som sagt, jag förstår att man inte vill något illa och att det är nytt, men det är det även för mig. Så tills jag “säger till”, låt lilla magen vara. Och jag kan lova, när bebisen börjar sparka, så kommer jag att säga till och låta er känna, men det måste få vara på mina villkor.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats