Min cancer | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Min cancer

2013 var året jag drabbades av cancer. I nästan 1 år hade jag varit magsjuk minst 1 gång i månaden. Men i Juni 2013 började det på riktigt. Det var den värsta “magsjukan” jag någonsin varit med om. Två månader gick, jag mådde illa, hade ont i magen, var på akuten och blev hemskickad igen. Augusti kom och vi hade semester. Vi skulle åka till Stockholm. jag skulle fotografera bröllop och livet var bra. Sen blev jag magsjuk igen. och igen. Och igen.

Jag kommer så tydligt ihåg en gång när vi var hemma hos mina föräldrar. Jag fick inte behålla maten, och min lillebror sa från vardagsrummet “Snart kör jag henne till akuten, för det där är inte normalt”. Och nej, det var det inte. 4 dagar senare var jag på aktuten och blev hemskickade igen. Jag gick till vårdcentralen och blev ordinerad tarmvila. 5 dagar senare var jag tillbaka på akuten, stod dubbelvikt i receptionen och bönade och bad om att någon ens skulle titta på mig. Inlagd för observation, och under den tiden jag låg och vred mig i smärtor så var där ingen som såg mig. Ett par timmar senare kom en läkaren in, tryckte mig på buken och sa “det är inte kirurgiskt, så du får åka hem igen”..

4 veckor senare satt jag på kirurgmottagningen och hade precis fått se en tumör i min tarm. Jag såg direkt att den hör inte hemma där och på “uppvaket” sa jag till min mamma att jag ville verkligen inte ha cancer.

Min cancerbehandling bestod av en 6 månader lång xelodabehandling, i förebyggande syfte. Jag tappade inte håret, jag låg i min säng 23 h per dygn och jag var så glad över de vänner som hörde av sig.

Min cancer satt i min tjocktarm. Den hade inte spridits och tur var det. För jag hade den elakaste formen av tjocktarmstumörer. Men bara den fysiska formen av cancer satt i min tarm, den psykiska formen har satt sig i mitt sinne. Får jag ont i huvudet så är jag säker på att där sitter en tumör. Min mensvärk är livmodercancer och när jag får känsliga bröst innan ägglossning så får jag panik för att jag är rädd att den nu ska sitta i mina bröst. Den plockades ut ur min kropp, men inte ur mitt sinne. Den har bränt sig fast. Och för vissa så är det svårt att förstå, att hämta sig efter en cancer tar lång tid. Jag är fortfarande inte säker på om jag någonsin kommer må bra psykiskt efter den.

Om 2 år är jag friskförklarad. Om 2 år kan jag säga att jag överlevt. Och då ska jag fira.

Och för er därute som går igenom eller har någon som går igenom samma sak. Fy fan vad starka vi är. Stötta era kära. Finns för era vänner. Glöm inte bort dem.

Och till Peter, min stöttepelare i stormen. Fy rackarns vad jag älskar dig.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats