Imorgon börjar inskolningen | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Imorgon börjar inskolningen

Imorgon börjar Noah på förskolan. Herregud. Förra veckan var det 1 år sedan vi kom hem från neonatalen och nu ska jag skola in min lilla bebis. Jag är nervös för att jag ska släppa min lille kille till någon jag inte känner, jag kan knappt lämna han själv med Peter eller våra föräldrar. Jag vet att han fortfarande är “liten” i mångas ögon och jag vet också att många tycker att vi borde haft han hemma längre än vad vi har han. Men tyvärr finns inte den möjligheten. Jag måste fokusera på skolan för att vara högskole-behörig nästa höst och dagarna som vi har kvar vill vi spara till sommaren så han kan få vara hemma hela sommarlovet istället när vi kan åka och bada, göra utflykter och busa utomhus.

Jag tror att detta kommer bli superbra. Han kommer älska att leka med andra barn och jag tror att tidpunkten är bra för att han inskolas i just nu. Han har alltid varit väldigt framåt och social, men har på senare tid blivit lite blyg när han träffar folk han inte träffar så ofta.

Vi har iaf fått plats på en föris som vi tycker verkar superbra. Vi hade först tänkt att ta den närmast oss, men ångrade oss i somras när vi såg pedagoger som stod med mobiltelefoner och barnen stod bakom kullen och slogs.. Så jag kommer få en liten promenix på c:a 15 minuter när jag ska hämta han, inte så farligt om man jämför med var många andra föräldrar får.

Föriset vi valt är i new life’s regi, inte för att varken jag eller Peter är troende, utan för att där var mindre grupper. Man hade även ekologisk mat som varje dag lagades på plats (vilket är superviktigt för mig). Man jobbar för att utveckla varje barn i sin takt, stärka barnets självkänsla och självständighet. När vi var där och hälsade på så kändes allting bara så himla rätt!

Jag har iaf en bra magkänsla av det här. Jag kommer få mer fokuserad tid att lägga på skolan och bloggen, medan han får träffa andra barn och ha kul hela dagarna igenom. När jag väl hämtar han så kommer jag känna att jag kan lägga all hans vakna tid på bara han och inte känna mig stressad över att jag ska hinna blogga, plugga eller liknande. Plus att iom att jag jobbar hemifrån och pluggar på distans så kommer jag kunna hämta hem han tidigare när möjlighet finns, vilket i sig är en fantastisk sak!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats