Har ni en gravidförsäkring? | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Har ni en gravidförsäkring?

När jag blev gravid så tittade jag inte överhuvudtaget någonting på en gravidförsäkring. Det enda jag egentligen visste var att Trygg Hansa hade en, och detta fick jag reda på genom en babybox och jag fick även ett samtal från dem.
Det var inte förens mina föräldrars granne tog upp det som jag satte mig och började titta över vad det fanns för olika och vad de olika täckte.
De flesta försäkringsbolag hade både en gratisversion och en plus-version.
Jag jämnförde de olika försäkringarna via http://www.konsumenternas.se/ och jag såg genast att om vi skulle skaffa en försäkring så var det isåfall en plusförsäkring vi skulle ta. En vanlig gratisförsäkring täcker inte speciellt mycket egentligen, medans en plusförsäkring har som ni säkert förstår ett mycket bredare spann på vad den täcker.
Jag valde att fokusera i första hand på vad den täckte om det skulle hända bebisen något och i andra hand fokusera på mig. Vissa försäkringar täcker inte akuta snitt tex, men täcker istället vanprydande ärr. Jag som redan har ett vanprydande ärr på magen kände att det inte var något som behövde vara täckt utav försäkringen. I slutändan valde vi att teckna en plusförsäkring hos Länsförsäkringar, något jag idag är väldigt glad att vi gjorde.
Vi fick betala 1200kr för försäkringen, både kände när vi tecknade den att det var sura pengar att “kasta” bort, men efter hur min graviditet slutade så är vi båda glada för den nu. Tillskillnad från gratisversionen som täcker 5 punkter, så täcker plusversionen 15.
Den täckte bland annat havandeskapsförgiftning, mitt akuta snitt, min tid på sjukhuset. Men vi får även en ersättning per dag som Noah är inskriven i sjukvården.
Jag skulle rekommendera ALLA gravida att teckna en gravidförsäkring. Vi betalade 1200kr för vår, det är den näst dyraste på marknaden, men även den som hade bäst skydd för både mig, Noah och Peter som det skulle hända någonting. Och när vi nu ska teckna barnförsäkringen, så får vi 500 kr rabatt om vi tecknar den inom 6 månader från Noahs födelse.
Länsförsäkringar har vi även bil och hemförsäkringen hos, något vi är väldigt nöjda med. Även deras “service” som vi har fått ifrån vår handläggare har varit super. Från vi lämnade in min journal så tog det 5 dagar innan jag fick ut ersättning för mina komplikationer. Noahs ersättning får vi när han är utskriven ifrån hemsjukvården.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats