En eftermiddag på Tropikariet i Helsingborg | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

En eftermiddag på Tropikariet i Helsingborg

Igår åkte vi på en liten dagsutflykt till Helsingborg och gick på Tropikariet. Noah älskar djur och vi tänkte att detta är nog något som han kommer tycka väldigt mycket om. Och visst gjorde han det, men med liiite rädsla i kroppen samtidigt. Vi har tidigare varit på Ystad Djurpark, Skånes Djurpark och på Zoo i Köpenhamn. Men han var så liten då så jag tror inte ens att han kommer ihåg det.

Expedition Madagaskar

Vi kom iaf dit lite över 12, betalade inträdet och började i avdelningen som heter Expedition Madagaskar. I denna avdelningen fanns det både sköldpaddor, ödlor och en frigående lemur-familj. Det var häftigt att se Noahs reaktion när han såg dem frigående lemurerna, men samtidigt blev han lite rädd över att dem rörde sig fritt och han hade inte riktigt koll på vart alla var.

Tropikariet Helsingborg

Lemur på TropikarietTropikariet Helsingborg

Därefter gick vi in i regnskogsnatten, och detta var inte alls särskilt uppskattat av Noah. Han tyckte det var läskigt med fladdermössen och att det var mörkt runt han, så vi gick snabbt igenom denna delen. Den uppskattas säkert bättre av större barn.

Man går igenom en dörr och kommer in i Afrika. Här kan man se lite fiskar skorpioner och världens minsta krokodil. Det var något som Noah tyckte var häftigt och flera gånger när vi stod och tittade på krokodilen sa han “WOOOOW” med stora ögon

Efter Afrika går man in i det fuktiga klimatet i Sydamerika. Här finns färgglada grodor, spindlar, ormar och frigående silkesapor. Trots det jobbiga klimatet att andas i så var det väldigt “mysigt” att vara där inne med alla djuren. Mycket att titta på och det hände saker över allt.

Man går sedan upp för en trappa och kommer till avdelningen som är döpt till Freaks of nature. Här är det djur som inte är vackra i människans ögon, nakenråttor, ormhals-sköldpaddan och västliga diamantskallerormen är några av djuren som man kan få se här. I taket hänger det ett skinn ifrån en 5 meter lång orm som den har ömsat. I denna avdelningen fanns det även en del som jag fick upp ögonen för, nämligen “human made freaks”. Man får se hur marsvin egentligen ska se ut, och hur vi har avlat fram dem, även ormar som inte längre har rätt färger och kanariefåglar som inte längre ser ut som dem en gång gjorde. Hur människan har avlat fram för att det ska vara häftigare eller gulligare för oss att se på, men som snarare har gjort det svårare för djuren. En viktig del som jag tycker att alla som besöker Tropikariet ska titta en extra gång på.

Sist gick vi ner till Hajrevet. Noah älskar fiskar så vi sparade denna delen till sist. Han tyckte det var häftigt med dem små fiskarna och stod gärna nära glaset, men när en haj kom så blev han rädd och sa till Peter “håll mig” och “låt den inte ta mig”. Helt förståligt, vem är inte rädd för hajar egentligen? Precis när vi var där nere fick man även prova att klappa en orm, något jag gjorde, men Noah ville inte, så han satt på min höft när jag gjorde det. Vi testade “klappdammarna” där det var doktorsfiskar och putsräkor som gjorde mina händer fina 😉

Hajrevet Tropikariet Helsingborg

Vi avslutade med att fika i deras café. Vi tog en varsin Delicatoboll (9 sp, not worth it.) och kollade på avdelningen som heter afrikanska Savannen.  Tropikariet har även en stor shop som man passerar vid utgången där man kan köpa gosedjur mm.

Fika, Tropikariet Helsingborg

 

Fika, Tropikariet Helsingborg

Fika, Tropikariet HelsingborgSnabba fakta:

 

Priser: Vuxen 150 kr

Barn 3-12 år: 75 kr

Under 3 år: Gratis i målsmans sällskap

Öppettider: 10-17 på vardagar, 11-17 på helgerna

Hur länge stannade vi:  C:a 1,5 timme

Vad tyckte Noah: Noah upprepade ordet wow fler gånger än vad vi hört tidigare, vilket vi tolkar som ett toppenbetyg.

Vad tyckte jag och Peter: Peter tyckte vi gick igenom det ganska snabbt, det är väldigt kompakt och jag kan hålla med, Men om man ser det från ett barns perspektiv så är det ett jättehäftigt äventyr.  Vi hade gärna ätit mat där, men tyckte det var dyrt. 90 kr för en pastasallad känns lite för dyrt för en småbarnsfamilj.

Handikappanpassat: Såhär skriver dem på sin hemsida. Det går att komma fram med rullstol, rullator etc. överallt på Tropikariet men stigarna som går igenom våra djuravdelningar är ojämna, smala och lutande på vissa ställen. På ett par ställen är lutningen mer än 5%. Därför kan det vara bra att ha med en ledsagare, en ledsagare får fri entré per brukare, övriga betalar ordinarie entrépris. Vi har stor hiss mellan de fyra olika våningarna och handikappsanpassad toalett finns på plan 2. Oftast finns det personal på plats som kan hjälpa annars får ni gärna säga till i entrékassan. Är man en grupp kan det vara bra att konsultera med någon på Tropikariet innan besöket för att få tips om bästa besökstiden för den planerade besöksdagen (042-130035, tis-fre 11-17). Vi har handikappsparkering nära vår entré.

Slutbetyg: 4 av 5 .

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats