Att testa något nytt | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Att testa något nytt

Jag såg en video som Ben & Nicci la upp om att tid är allt. Och efter att ha sett den började jag kolla över mina egna vanor, och jag vet att jag lever i en stressad vardag just nu. Stress på morgonen när vi ska till förskolan, stress när jag jobbar och tillslut så kortsluts min hjärna (pga min utmattningssyndrom). Ben pratar om att ha rutiner, och hur en negativ spiral inte bara förstör en dag, utan även dagen efter, och dagen efter den.

Så, igår satte jag mig och började kolla på hur jag nu ska ändra min vardag. Jag har inte haft några rutiner egentligen på flera år, utan jag har tagit allting lite som jag kände passade just då. Och på det viset kommer jag aldrig kunna bygga upp den businessen som jag vill driva, jag kanske kommer kunna ha en liten enskild firma, men jag kommer aldrig kunna bygga upp det som jag vill ha. Tillbaka till det som är viktigt, jag skrev ett schema. Jag kan inte ha en halvdan vardag längre, utan den måste få mer stadga.

Under kommande vecka så kommer jag att vlogga, och jag har gjort ett schema som jag tänker följa.

 • Klockan kommer ringa 05.45. Första 15 minuterna kommer jag bara att ligga och morna mig, pussa på min karl som ligger bredvid mig och inte skrolla igenom facebook och instagram. För helt ärligt, det har inte hänt så mycket intressant under natten som jag måste veta det första jag gör när jag vaknat. (Om nu inte Stephanie eller Tessan föder barn, men då får dem skicka pm’s så jag ser det 😉 )
 • När klockan slår 06.00 så går jag upp, gör mig i ordning, väcker Noah och vi sätter oss och äter frukost.
 • Vid 07.20 så är det dags att gå till förskolan. Här får jag in promenad varje dag, ett perfekt sätt att starta dagen på.
 • Jag lämnar klockan 08.00, går hem, duschar och senast kl 09.00 ska jag sitta pålägg och börja arbeta.
 • Första timmen ska jag planera inlägg, om jag tänker filma något, eller vad jag helt enkelt kommer producera under dagen.
 • Klockan 10 så är det dags att börja producera, ska jag filma, blogga eller vad jag nu tänkt, så börjar jag med det nu.
 • Klockan 12 är det dags för lunch. Här har jag rester färdiga sedan dagen innan som jag bara värmer på. Under tiden jag har lunch kan jag skrolla facebook eller kolla på youtube. Hinner jag så tänker jag ta en lugn promenad runt hela södergården, bara för att få lite ny energi i kroppen och inte bara stilla sittande hela dagen.
 • 12.45 är lunchen slut och jag börjar jobba igen. Jag fortsätter med listan som jag skrev tidigare på dagen.
 • 16.20 så slutar min arbetsdag och 16.30 ska jag hämta Noah på förskolan.
 • Mellan 17-18.00 har Noah skärmtid medan jag lagar maten, och när Peter kommer hem runt 18 så äter vi tillsammans.
 • Därefter är det bad för lilleman, sedan ner i sängen och härefter har jag “egentid” som INTE får handla om mina sociala kanaler, utan om jag vill se en serie, en film eller umgås med Peter.
 • Vid 21.30 så gör jag mig i ordning för sängen, gör lite meditation istället för att skrolla på sociala kanaler och sedan är det dags att sova.

Jag vet att detta låter ganska inrutat, men jag tror helt ärligt på att om man har fasta rutiner, så kommer ens liv fungera mer och jag kommer få mycket mer gjort. Det ska bli så spännande att se om jag själv kan ha riktig disciplin på mig själv och vad jag då kan åstadkomma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats