Ännu en gravidlista | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Ännu en gravidlista

Tar tidsinställt lite inlägg under dagen. Och påbörjat en ny vlogg!
Men nu blir det ännu en lista! Listan kommer ifrån fina Anna Neah.
När blev du mamma?  Veckan efter jag fyllt 27, den 12 oktober 2015.
Hur många barn har du? Ett! Noah Peter Lasse, snart 5 månader.
Var graviditeterna planerade? Nja, det vill jag inte påstå. Jag hade precis börjat studera och sagt upp mig från mitt jobb när jag fick reda på att jag var gravid.
När berättade du om graviditeterna? För våra föräldrar & syskon berättade vi när jag var i vecka 6 ungefär, efter första läkarbesöket. Min kusin var även en av dem som fick reda på det först efter våra föräldrar.
Resterande världen fick reda på det i vecka 12.
Hur många barn vill du ha? Jag vill gärna ha fler, gärna 3. Noah och sen hoppas jag att han får två systrar, men bröder går lika bra.

Tätt ihop eller långt isär? Nästa blir nog när jag har studerat färdigt. Sedan vill jag ha två st tätt.
Har du oroat dig mycket under graviditeterna?  Nä, inte direkt. Bara sista dagarna när vi blev inlagda på sjukhuset.
Hur var graviditeterna? Bra! Jag ska verkligen inte klaga. Lite illamående i början men det försvann runt vecka 12-13. Och sedan havandeskapsförgiftning i vecka 31. Men där emellan var det ganska bra.
Gillade du att vara gravid? Ja, det var mysigt tyckte jag.
Visste du vilket kön det skulle bli? Ja, vi tog reda på det på RULet i vecka 20. Man såg tydligt att det var en liten gosse.
Apropå förlossning. Hur har den?  Ja, vad ska jag säga. Jag födde med akut kejsarsnitt i vecka 31 pga havandeskapsförgiftning. Snittet tog c:a 1,5 timme och när jag väl kom upp till förlossningen igen låg Noah redan inne på neo i kuvösen. Jag är superglad att vi bor i Sverige som har en så pass bra neo-vård. Vill inte ens tänka på hur livet hade kunnat vara annars..
Hur var första bebistiden hemma?  Det kom ju när Noah var 1 månad gammal, då fick vi äntligen åka hem. Han hade fortfarande sonden inne och matades mycket genom den. Peter var hemma fram till 26 december och hjälpte till.
Hade du bestämt namnen sedan innan?  Jag ville att han skulle heta Dylan. Peter var inte alls lika sugen på det namnet. Namnet Noah fick han när han var 3 veckor. Innan dess hette han Gossen Nilsson.
Ett råd till blivande mödrar? Gå på din magkänsla och sålla hårt bland alla råddu får. Undvik familjeliv. Njut av tiden!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats