Ångest inför undersökning | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

Ångest inför undersökning

Jag hade nästan glömt bort känslan, det är trots allt 2 år sedan jag gjorde min senaste koloskopi. Röntgen har jag vant mig vid, den är liksom en rutin som görs med 6 månaders mellanrum (nu ska det dock vara 12 månader mellan första och andra, då 2 års röntgen var fin). Sist gjorde jag min röntgen helt själv. Lämnade Noah med Peter på morgonen, körde upp till röntgen, drack kontrasten, och ja, hela kalaset. Helt själv. Tidigare har jag vägrat göra mina undersökningar själv.
Men på onsdag är det alltså dags igen. Koloskopi. Den är liksom förknippad med dåliga nyheter och jag är redan nu nervös och mår illa av bara tanken.
Sedan brevet damp ner för två veckor sedan har min cancer-ångest sakta smygit sig på. Inte nog med att jag har generell ångest när det gäller att prestera i skolan, nä, den är jävla cancerångesten har sakta kommit senaste dagarna. Mensvärk som jag vet är mensvärk börjar jag tvivla på om det inte kan vara något helt annat.
Så, de senaste dagarna har jag tilllåtit mig själv att släppa Viktväktarna och slutat tänka på maten, för just nu är det att ta sig genom dagarna fram till onsdag, därefter kommer jag plocka upp bollen igen.
Och  att släppa alla bra vanor helt har såklart framkallat den där vanliga tråkiga ångesten ännu mer, så imorgon tänker jag ta min unge i vagnen och gå en lång promenad på morgonen. Snart är det onsdag, då kan jag gå tillbaka till mitt vanliga liv igen..
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats