7 saker du inte ska säga till en prematur-mamma | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

7 saker du inte ska säga till en prematur-mamma

  1. Nu är du nog lite överbeskyddande, barn behöver bli utsatt för baciller för att öka sitt immunförsvar. Det stämmer säkert, om ens barn har ett immunförsvar att börja med. Immunförsvaret byggs nämligen fram under de sista veckorna i magen och ett barn som är fött för tidigt saknar därför sitt immunsvar. När barnet är två månader så får man däremot en vaccinationsspruta för att börja bygga upp ett immunförsvar.
  2. Det är bara att lägga upp barnet till bröstet så kommer amningen att fungera. Detta stämmer inte alls. Amningen fungerar för det första olika hos alla, men om kroppen får x antal mindre veckor på sig att förbereda för amning, man kanske går igenom ett snitt eller en traumatisk förlossning och inte få upp sitt barn till bröstet direkt vid födseln så kan detta påverka amningen.
  3. Men då fick ni iaf sova mycket innan ni kom hem från sjukhuset. Nja, det är ju inte så att man sover i sin egna säng, inte blir störd av sköterskor, inte kan sova med sin partner och det är alltid lite ljus i rummet? Plus att så fort man kommer in i ett familjerum så tar man hand om nattmatningarna själva, vilket gör att man sover i en tält säng och går upp varannan timme för att mata.
  4. Är ni inte rädda att alla mediciner ska vara skadligt för barnet? Absolut kan mediciner påverka barnet, men just där och då fokuserades det på att hålla barnet vid liv.
  5. Kommer hen att vara normal efter att ha fötts så tidigt? Oftast är svaret ett rungande JA! Det kan förekomma att barn som är födda extremt tidigt inte är riktigt utvecklade, men det finns det även fullgångna barn som inte är.
  6. Du har sådan tur som slapp sista månaderna, de är så tunga och jobbiga!  Vet du vad? Jag och vilken annan premie-mamma hade gjort de sista månaderna flera gånger om för att få ett barn som är född i rätt vecka, för att slippa flera veckor på sjukhus, slippa rädslan över att något ska hända vårt barn. Tror alla föräldrar hellre hade haft sitt barn säkert i magen än i en kuvös.
  7. Jag hade aldrig klarat av det. Det är klart du hade vill man bara skrika till personen. Det är inte som att man har så mycket val. Och som förälder skulle du gå genom eld för ditt barn, alla dagar i veckan, oavsett situation.

För övrigt, påstående 4 och 5 är påstående som du ALDRIG ska säga till din vän som har ett barn på NEO, jag skulle verkligen kalla det sämsta du kan säga. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats