7 fakta om min förlossning | Sara Ellström - En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap
saraellstrom

Sara Ellström – En mix mellan vardagsliv och momtreprenörskap

Annons

7 fakta om min förlossning

1) Inte ens en vecka innan var jag och Peter på Felicia samtal angående planerat snitt. När jag gick därifrån fick jag en panikattack då jag verkligen inte ville föda vaginalt och jag tyckte inte att sköterskan hade lyssnat på mig.

2) Jag bodde på BB i ett dygn, och på förlossningen i 3 innan Noah akut snittades. Sedan bodde vi 30 dagar på neonatalen. 5 veckor totalt på sjukt.

3) Jag tyckte att läkarna var idioter som inte släppte hem mig igen, jag mådde bra (tyckte jag). Jag blev inlagd på torsdagen och tjatade nog hål i huvudet på läkarna om att jag skulle iaf få gå ut. På söndagen fick jag det, då hade jag helt okej prover tydligen. Men jag skulle sitta i rullstol och ha Peter med mig, med förlossningens nummer framme på telefonen. Äntligen fick jag gå ut! Men jag orkade bara i 10 minuter, sen körde Peter upp mig på rummet igen.

4) Det var osäkert på om Peter skulle komma till förlossningen i tid. På måndagen när Noah föddes hade han åkt till jobbet, och på morgonen hade jag dåliga prover som togs om utan att jag riktigt fick något svar på varför. Vid lunch sa dem “Ring Peter, vi snittar iom 2 timmar”. Peter kom 10 minuter innan jag rullades in till snittet.

5) Noah andades inte själv de första 7 minuterna. Han fick hjälp av den fantastiska doktor Martin sina första sju minuter och hade väldigt dåliga apgar-poäng. Men efter de sju minuterna så har han inte haft några problem alls.

6) Noah plockades ut ur samma snitt som min cancertumör plockades ut igenom två år tidigare. Absolut bästa sättet att säga fuck cancer på!

7) Man glömde bort att ge oss vår förlossningsbricka, den kom förlossningspersonalen in med 1 vecka senare när jag skrevs ut från förlossningen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraellstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats